بیداری اسلامی

بررسی بیداری اسلامی در منطقه

بیداری اسلامی

بررسی بیداری اسلامی در منطقه

بیداری اسلامی

بیداری اسلامی و برانگیختگی و آگاهی امت اسلامی شکننده حصارهای استبداد و استکبار است .

نظرسنجی
بایگانی

بیداری اسلامی در تونس

سه شنبه, ۸ بهمن ۱۳۹۲، ۰۲:۳۹ ب.ظ

تونس کشوری اسلمی در شمال آفریقاست که در کنار دریای مدیترانه واقع شده است و به دلیل موقعیت جغرافیایی ، ساسی ، تجاری و سوق الجیشی ، نقش مهمی را در سیاست کلی آفریقا و کشور های عربی بر عهده دارد و به همین علت ، از دیرباز مورد طمع قدرت های استعماری بوده است. به گونه ای که ژول فری ، نخست وزیر اسبق فرانسه از تونس به عنوان ( کلید خانه فراماسون ) یاد میکند. فعالیت های سیاسی در تونس به دلایل مختلف ، از جمله نزدیکی جغرافیایی با اروپا ، آشنایی اکثریت مردم به فرانسه ، گستردگی سیستم آموزش ، وجود مراکز متعدد آموزش عالی ، رفت و آمد میلیون ها جهانگرد خارجی به خصوص اروپاییان ، گسترش فعالیت مطبوعات به طور کلی گسترش آگاهی های عمومی مردم ، از سایر کشور های منطقه و جهان عرب بیشتر است.

کوشش مردم تونس برای کسب ستقلال و آزادی پس از پایان جنگ جهانی دوم افزایش یافت و در سال 1333ش / 1956م دولت فرانسه به ناچار استقلال آن را به رسمیت شناخت و در سال 1335ش / 1956م به عنوان کشوری مستقل شناخته شد ، اما به جای روی کار آمدن حکومت مردمی ، نظام دیکتاتوری در پوشش حکومت جمهوری بر آن کشور حاکم شد ؛ به طوری که تا سرنگونی حکومت زین العابدین بن علی در این کشور تنها دو رئیس جمهور آن هم از طریق انتخابات فرمایشی زمام امور رادر دست گرفتند. اولی حبیب بورقیبه و دومی زین العابدین بن علی بود. بن علی در سال 1366ش / 1987 م از طریق کودتای نظامی به قدرت رسید و در سال 1373ش / 1944م تنها کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بود و با 99/91 درصد آرا به مدت 33 سال مستبدانه بر تونس حکومت کرد.

نیروهای اسلام گرای تونس نیز به رهبری شیخ راشد الغنوشی تشکل و انسجام یافتند. وی با انتشار ماهنامه ( المعرفه ) نخستین هسته های حرکت اسلامی تونس را به وجود آورد که به تشکیل حرکت اتجاه اسلامی تونس ( حزب النهضه کنونی ) منجر شد. با بسترهای مناسبی که جزب النهضه ایجاد کرده بود ، خودسوزی محمد بوعزیزی در اعتراض به حکومت دیکتاتوری بین علی ، آتش در انبار باروت خشم مردم تونس افکند که به صقوط دیکتاتوری بن علی و فرار او از عربستان سعودی انجامید.

منابع : جنبش های اسلامی نوشته احمد موثقی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۱۱/۰۸
محمد میرزایی جوینانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی